Υλικά
3 πιπεριές διαφορετικού χρώματος
10 πράσινες ελιές
1 κονσέρβα τόνο σε νερό στραγγισμενο
1 κούπα ρύζι
Ελαιόλαδο -λεμονι
 
Αναμιγνύουμε τα υλικά.
 
Ένα πιάτο απόλυτα ισορροπημένο.Προτεινεται για ελαφρύ γεύμα μετά την προπόνηση. Προσφέρει πρωτεϊνες - υδατάνθρακες - βιταμίνη C,A,D.Πλουσιο επίσης σε Ω3 Ω6 και σίδηρο.
Yλικά 
3 φέτες νουμπουλο ( καπνιστό ψαρονέφρι , κερκυραϊκής προέλευσης)
Ντομάτα 
Κρητικά παξιμάδια 
Μοτσαρέλα 60 γρ
Ελιές 
Μπαλσαμικο - ελαιόλαδο
 
Αναμιγνύουμε τα υλικά
 
Μια σαλάτα , πολυπολιτισμική ,ιδανική για ένα εορταστικό τραπέζι.Πρωταγωνιστης ,ένα απαχο αλλαντικό ,με μέτρια ποσότητα αλατιού. Εξισορρόπηση με ανάλατο τυρί για να μειώσουμε το νάτριο και ενίσχυση με σύνθετους υδατάνθρακες από τα παξιμάδια και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα από τις ελιές και το ελαιόλαδο.Σαν βάση ,έρχεται η ντομάτα να χαρίσει αρκετό λυκοπενιο, βιταμίνη C και φυτικές ίνες.
Υλικά 
 
Διάφοροι ξηροί καρποί 200 γρ 
Μέλι ???? 100 γρ 
Άνθος αλατιού
 
Εκτέλεση
 
Ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία το μέλι μας.Μολις λιώσει καλά ,αποσύρουμε και βάζουμε μέσα τους ξηρούς καρπούς . Ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε φορμιτσες cup cake ,ριχνουμε ελάχιστο αλάτι και μόλις κρυώσουν τα βάζουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο.Μετα από 8 ώρες είναι έτοιμα.
 
Ιδανικό γεύμα μετά από προπόνηση, για παιδάκια στο σχολείο και για εύκολο σνακ τους εργαζόμενους. Δίνει δύναμη και άμεση ενέργεια. Ισχυρή πηγή μονοακόρεστων (καλών λιπαρών οξέων ) και μεταλλικών αλάτων ,όπως σίδηρο ,φώσφορο,μαγνήσιο ,μαγγάνιο και χαλκό.Και αν συμπεριλάβουμε και καρύδια στο μίγμα αυτομάτως έχουμε και πολύ καλή πηγή Ω3